Ik val waarschijnlijk met de deur in huis met mijn vorige blogpost. Er is inderdaad veel gebeurd, maar zeker niet allemaal negatief hoor. Ik heb meer dan de helft van de tijd het wel heel erg leuk gehad en heb veel mooie herinneringen gecreëerd. Het is allemaal zo menselijk en zeker niet zo uniek als je denkt of voelt. Wij zijn ook maar mensen en we maken allemaal heel veel mee. We hebben allemaal onze goede en slechte dagen. Maar het zijn de goede dagen die we moeten koesteren, en leren uit de slechte dagen.

Nu we tijdens de Corona lockdown allemaal in quarantaine binnen zitten, is er meer tijd om eens stil te staan bij onszelf. Dat is wat er vooral is gebeurd de afgelopen tijd. We zijn altijd maar druk bezig met onze veeleisende jobs, onze vrienden en familie, onze hobbies, dat er weinig tijd en ruimte is om eens echt stil te staan bij wat we allemaal aan het doen zijn. Ik moedig het trouwens alleen maar aan hé, afspreken met vrienden en bezig blijven met leuke dingen. Absoluut! Helaas kan dat nu even niet en moeten we even deze periode samen doorkomen.

Intussen houd ik mij bezig met zelfreflectie en probeer ik nog steeds mijn weg te vinden in het leven. Ik ben intussen 30 jaar en ben heel dankbaar dat ik weer een jaartje ouder heb mogen worden. Ik ben dankbaar dat ik nog gezond en mobiel ben. Ik ben dankbaar voor mijn vrienden en familie. Ik ben voor een heleboel dingen dankbaar die als vanzelfsprekend beschouwd worden. Daarom probeer ik dagelijks 3 dingen op te noemen waar ik dankbaar voor ben, wat ik leuk vond aan vandaag of waar ik trots op ben. Dat mag van alles zijn!

Dit zijn mijn 3 dingen van vandaag:

  • Ik ben dankbaar dat ik nog gezond ben en mijn lichaam het aankon om voor het eerst 10 km te kunnen hardlopen. Het ging langzaam, maar hé… Your speed doesn’t matter – forward is forward. Dit geldt uiteraard niet alleen voor hardlopen, maar ook voor de andere zaken in het leven. Mijn nieuwe hardloopschoenen en short werden gisteren bezorgd. En daar ben ik super blij mee!
  • Ik ben trots dat ik eindelijk de stap heb gezet om met een psycholoog te praten om meer inzicht te krijgen in mijzelf, zodat mijn angsten en trauma’s allemaal een plekje kunnen krijgen. Alles wat ik heb gedaan, alles wat ik voel en denk en alles wat ik heb meegemaakt is nu een deel van mij. Het maakt mij wie ik ben vandaag. Door stil te staan bij deze zaken en met hulp van mijn psycholoog, zal ik alleen maar groeien als persoon en steeds dichter bij mezelf komen. En vanzelfsprekend ook meer van mezelf gaan houden.
  • Ik ben blij dat de zon schijnt en dat ik toch even buiten heb kunnen zitten vandaag. Ik luisterde intussen naar een stukje self-love uit de medidatie-app CALM. Elke dag mediteer ik minstens 10 minuten om rustiger te worden en even een mentale pauze te nemen.

Het is oké als het niet zo goed gaat vandaag. Morgen komt de zon ook weer op en krijg je weer alle kansen om het opnieuw te proberen :) Take care <3

Veel liefs x Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.