arcelormittal_open_bedrijvendag_2016_alexis_bracke_34

Van de meeste bedrijven hebben we wel eens gehoord. We weten wat ze daar maken of doen, maar hoe gaat dat allemaal in z’n werk? Hoe worden pralines gemaakt? Hoe wordt metaal gemaakt? Hoe worden batterijen gerecycleerd? Wat gebeurt er elke dag in het distributiecentrum van Delhaize? Wat moet je doen om helikopterpiloot te worden? Dat kun je allemaal ontdekken nu zondag 2 oktober op Open Bedrijvendag 2016 georganiseerd door VOKA. Meer dan 300 bedrijven openen hun deuren zodat jullie op ontdekkingstocht kunnen gaan.

arcelormittal_open_bedrijvendag_2016_alexis_bracke_14

Vorige week mocht ik alvast als blogger het bedrijfsterrein ontdekken van Arcelor Mittal in Gent. Mijn eerste indruk? WOW! Ik wist dat ze daar metaal maken, maar op welke manier en op zo’n grote schaal had ik mij nooit kunnen voorstellen. Het bedrijfsterrein is bijvoorbeeld al 2 kilometer lang. En er is een fulltime boswachter in dienst. En op het terrein wordt er soms ook geflitst als je te snel rijdt. Jep, veiligheid staat bij hen voorop. Vooral als je weet dat er daar meer dan 5000 mensen werken. Ja hallo! Een goede organisatie is echt wel onmisbaar. Het was een hele leuke ervaring om een rondleiding te krijgen van de verschillende productieafdelingen. 

arcelormittal_open_bedrijvendag_2016_alexis_bracke_36

Ik moet jullie helaas teleurstellen dat de inschrijvingen voor Arcelor Mittal Gent direct volzet was. Er zijn gelukkig nog zo’n 300 andere bedrijven waar je wél nog kunt binnengluren. Hier alvast twee tips!

Distributiecentrum van Delhaize, Zelik

Delhaize heeft meer dan 200.000 m² aan distributie- en opslagplaatsen. Dagelijks moeten zo’n 700 vrachtwagens uitrijden om bijna 760 Delhaize-winkels in België en Luxemburg te bevoorraden met verse producten. Indrukwekkend? Uiteraard!

Meer info: Open bedrijvendag Delhaize

Brandweer Brussel

Bij de brandweer in Brussel werken zo’n 1.250 mensen verspreid over 8 kazernes en 2 medische antennes. De brandweer staat 24/7 klaar om burgers en dieren te helpen.

Wat ga je ontdekken?

Hoe doof je een brandende frituurpan? Hoe werkt een luchtladder? Hoe redt je een slachtoffer uit een gecrashte voertuig? Welke soorten rookdetectoren zijn er en hoe hang je ze op? Hoe werkt een noodcentrale?

Meer info: Brandweer van Brussel

 

Een volledige lijst met bedrijven vind je op de website van Open Bedrijvendag.

Veel plezier zondag!

 

Comments

Leave a comment!

2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *