Running kimsje

Ik moet een beschamende mededeling doen. Ik heb meer dan twee jaar niet meer gesport. Dat heb ik ook gemerkt aan mijn gewicht en mijn energieniveau. Ik kwam een aantal kilo’s aan. Niet zo extreem veel, maar met mijn lengte voelde ik het wel. De helft van mijn broeken waren te klein geworden. Topjes begonnen strakker te zitten. Daarnaast natuurlijk gecombineerd met het leventje in Gent Centrum en ook gewoon heel graag en veel eten. No limits!

Netflix & Chill

Twee jaar lang heb ik in mijn zetel gezeten en Netflix gekeken. Daar is ook niets mis mee, als je ook regelmatig sport. Dit laatste kwam zelfs niet in mij op. (Erg he!!) Telkens op nieuwjaar schreef ik op dat ik meer moest sporten. Maar eenmaal dat je in die negatieve routine komt, is het moeilijk om alles om te draaien. Vorige maand klapte iets in mij dat zei dat het NU mijn kans is om voor mijn 30ste nog fit te worden. En zo ging ik naar de winkel en kocht ik wat hardloopkleren en schoenen.

Ik ben misschien een beetje laat met de hardlooptrend onder de bloggers, maar beter laat dan nooit hé. Hiermee bedoel ik trouwens niet dat bloggers lopen omdat het trendy is hoor, wel omdat op een bepaald moment heel veel bloggers schreven over hun hardloopactiviteiten. En dan liepen die wel een halve marathon!!!

Hardlopen rond de watersportbaan

De allereerste keer besloot ik naar de Watersportbaan te gaan in Gent. Dat is een rondje van precies 5km rond het water. Ik heb in het verleden al regelmatig 5km gelopen, dus ik hoopte stiekem dat het dit keer ook nog zou lukken. Al had ik mij wel voorgenomen om het echt op mijn tempo te doen en niet de 5km te forceren. Wat blijkt… ik heb de hele watersportbaan rondgerend! Vijf volle kilometers. Wel in zo’n 38 minuten aan een pace van 7,5. Ik weet dat dit super traag is, maar oh wat was ik trots! Het voelde ZO GOED om weer te sporten! Nu drie weken later loop ik al de 5km in 32 minuten. Het is zo fijn om te zien dat het na elke loopbeurt steeds beter gaat. Op naar de -30 minuten!

Na mijn adrenaline van het sporten heb ik meteen een doel gezet voor de maand augustus. Ik zou in totaal 40km lopen. Dat is zo’n 2x per week 5km. Met de teller op 36km van de 40, zit ik dus goed op schema! Nog een weekje voor die laatste 4km te lopen en mijn doel is behaald. #TROTS

Hoevaak sporten jullie per week? 

Liefs x Kimsje

Comments

Leave a comment!

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *