Augustus is een beetje de maand waarin iedereen op vakantie is. Of in ieder geval geniet van het mooie weer. De eerste week van augustus was het gieten, dus veel heb ik ook niet gedaan buiten. Dit jaar gaan we niet in de zomer op vakantie. Dat betekent niet dat ik mij niet kan amuseren in eigen land, toch? Hieronder een overzichtje met leuke dingen!

Wandelen in Gent Centrum

Sint Michielsbrug Gent (Custom)
Sint Michielsbrug, Gent

Op zondag samen met Willem door Gent Centrum wandelen. Zoals je aan de lucht kunt zien, was het prachtig weer die dag. Ook al zijn alle winkels gesloten op zondag in Gent, er is genoeg te beleven in de binnenstad. De vroege vogels kunnen ‘s morgens rustig wandelen over de boekenmarkt op de Ajuinlei. Daar vind je zowel nieuwe als tweedehands boeken. Geniet van de bloemetjes langs het water en de voorbijvarende bootjes met zwaaiende toeristen.

Graslei Gent (Custom)
Graslei, Gent

Wandel verder richting de Sint-Michielsbrug (foto) langs het water naar de Graslei. Daar vind je heel veel bootjes waarop je een boottochtje kunt maken langs de mooiste delen van het historisch centrum. Daarna drink je een koud pintje of wijntje op een van de vele terrasjes op de Graslei of Korenlei (aan de overkant van het water). Nu, tot zover mijn mini-reisgids ;) Gent is gewoon zo mooi!

Heel uitgebreid brunchen bij Gust

Brunch bij Gust Gent (Custom)

We blijven nog even in Gent, en ook nog even op zondag. Een tijd geleden hebben we een cadeaubon gekregen van onze vrienden voor te brunchen bij Gust Gent. We hebben meteen een #YOLO’tje gedaan en beide het grootste menu genomen dat er was. De naam was ook niet voor niets: BIG BRUNCH GUILTY PLEASURE. Oh man, het was écht wel proppen om alles erin te krijgen. Maar het was zo lekker! Niet alles kon op tafel en dus niet alles kon op de foto. Ons menu was als volgt:

granola met yoghurt en vers fruit,
thee, verse sinaasappelsap
broodmandje met huisgemaakte confituren,
artisanale chocopasta, charcuterie, kazen het hinkelspel en groentenspreads,
geroerde eitjes met spek en gerookte zalm,
American pancakes met maple syrup,
hummus met naan brood,
tabouleh met gegrilde groenten, feta en granaatappel.

ALLES WAS OP! Omdat het zondag was. Gust Gent is zeker aan te raden als je eens uitgebreid wil ontbijten of brunchen.

Wat heb ik nog gedaan deze maand?

Processed with VSCO with a6 preset

Bootje varen met vriendinnen. Heerlijk genieten van de rust en van de mooie omgeving. (Tattoo is fake trouwens. Het was voor een vrijgezellen en het thema was marine, vandaar.)

Ijsje cremerie Gerard Gent (Custom)

Een mega ijsje eten bij Cremerie Gerard in Gent. Ik denk dat ik dit het beste ijsje ooit vind. Op mijn gouden bord: pistache ijs met slagroom, munt en verse aardbeien met munt. YUMM! Rechts: Gin Tonic drinken op een zonnige zondag in Cadzand. Het was net iets te koud om op het strand te liggen. Dan maar een terrasje doen.

D782F30E-7916-4BA2-A021-F67F47F6600D

Katjes die heel af en en toe samen liggen. Super lief! Maar met de hitte sinds gisteren liggen ze de hele dag in bad, omdat het daar iets frisser is. Het is hier gewoon véél te warm in de loft. Ik heb gisteren en vandaag alle zeven VELUX dakramen bedekt met oude dekens en gordijnen, maar het was ‘s avonds nog steeds 32 (!!!) graden. Slapen ging dus niet zo goed. (foto 2): hardlopen in deze hitte gaat dus ook niet goed. Ik heb het trouwens niet eens geprobeerd. Wie heeft er nog tips om deze hitte te overleven??

Veel liefs x Kimsje

Comments

Leave a comment!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *