Campari Tonic - Thomas Henry Tonic Limoen

Campari Orange: lente in een glas

De lente staat voor de deur! Ik kan amper omschrijven hoe blij ik ben dat de winter voorbij is. Ok, de winter heeft ook wel zijn voordelen, maar ik ben echt wel een zomermeisje. Misschien komt het door mijn roots dat ik niet zo’n fan ben van winter. Maar goed. Bij de start van de lente, als de zon ambetant in mijn ogen schittert, maar ik mij kan weren met een zonnebril, drink ik altijd Campari Orange als aperitief. Dat is een beetje mijn go-to drankje. Iemand noemde het ook wel lente in een glas. En dat is het ook, door de kleur alleen al! Dat je meer met Campari kon doen, daar had ik nooit echt bij stilgestaan. Totdat ik vorige week uitgenodigd werd voor de Campari Bitter Academy in de Pony’s in Gent, gepresenteerd door niemand minder dan Sofie Ketels, een van de weinige vrouwelijke mixologisten in België én winnares van de Negroni Campari Bartender Contest Benelux 2015.

Campari Tonic - Thomas Henry Tonic Limoen 1

The perfect summer serve

Zoals ik al zei: dat er meer bestond dan Campari Orange, dat wist ik niet. Op deze zwoele lente-avond mocht ik de Campari Bitter Academy bijwonen. Mixologe Sofie Ketels onthulde tijdens deze avond alle geheimen voor verrassende aperitieven. Zij leerde ons over de verschillende ingrediënten en smaken die je in de verschillende aperitiefjes met Campari kon maken, maar ook de verschillende manieren hoe je zo’n mooi drankje nog mooier kon presenteren.

Deze avond stond de bittertrend voorop, want de bitter cocktails zijn nog steeds hip! Op deze bitter academy leerde ik drie cocktails kennen: Campari tonic, Negroni en Americano.

Campari Tonic - Thomas Henry Tonic Limoen 2

Recept Campari Tonic

  • 1 deel Campari
  • 3 delen Thomas Henry Tonic
  • 1 partje limoen

Deze cocktail is heel fris en licht, met een subtiele bittersmaak. De limoenschijf maakt van dit drankje het perfecte zomerdrankje. Vul je glas zeker vol met ijsblokjes voor de ultieme serve!

Recept Campari Negroni

  • 1 deel Campari
  • 1 deel gin
  • 1 deel vermouth Cinzano rosso
  • 1 partje sinaasappel

De Negroni, een bekende cocktail dat z’n stempel heeft gedrukt op de geschiedenis van het Milanese aperitief en bekend is over de hele wereld. Werk af met een partje sinaasappel.

Recept Campari Americano

  • 1 deel Campari
  • 1 deel vermouth Cinzano rosso
  • 1 deel soda

Door de subtiele smaak van deze cocktail raak je hem niet snel beu. Je proeft heel duidelijk de Vermouth en het zoete van Campari. Enjoy!

Zet je lente in met de verrassende combinaties met Campari! Enjoy your Campari, but drive safe!

Comments

Leave a comment!

1

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *