The Ribhouse gent

Het is allang geen geheim meer dat ik regelmatig eten bestel in Gent.. Vooral sinds ik fulltime werk en thuis kom als alle winkels al gesloten zijn, is het wel makkelijk om iets te bestellen. Maar wat mij vaak tegenhield was dat het altijd zo ongezond is. Helaas is mijn top 3 ook niet zo gezond, maar hé, als ik al moest kiezen dan zou het een mix zijn tussen deze drie. Een tijd geleden kreeg ik vouchers om eten te bestellen en om er een review over te schrijven. So, here we go!

#3 – Ocean Sushi Gent

Sushi. I love sushi. Normaal bestel ik nooit sushi, maar haal ik het af of ga ik er gaan eten. Daarom was het dit keer het ideale moment om sushi te bestellen. Op mijn bestelling stond een mix van Maki, Nigiri, In/out rolls en special rolls. Mijn vriend bestelde de rundvlees wok met noodles.

Was het lekker? Ja hoor, mijn sushi was wel heel lekker. Helaas kon mijn vriend niet hetzelfde zeggen over zijn eten. Het was OK. Het wokgerecht mocht iets meer smaak hebben, want ik vond ook dat het een beetje flauw smaakte. Maar als je graag sushi eet, dan is Ocean Sushi zeker aan te raden. Sushi smaakt naar zoals sushi hoort te smaken. Het bezorgen duurde helaas zo’n 2 uur, wat ik wel extreem lang vind. Of dat altijd zo is, dat weet ik niet.

Conclusie: Sushi is goed. Wok is minder. Bezorgtijd was lang.

#2 – Sezer Snack

Ik en Sezer Snack go way back. Mijn studententijd op kot ging samen met Sezer Snack. Waarom we in die tijd dikke vrienden waren, weet ik ook niet goed. Ik bestelde pizza en het was er binnen een half uur. En toen woonde ik echt wel ver van hun restaurant. Toen ik dit keer bestelde, stonden ze ook binnen een half uur voor de deur. Is dat juist een goed teken of een slecht teken? Zijn ze gewoon supersnel of zijn de pizza’s niet vers? Ik heb geen idee. Pizza smaakt goed. Het smaakt zoals een typische Gentse studentenpizza smaakt: vettig, veel zout en dikke laag kaas erop. Maar als ik al voor pizza ga, dan ga ik all the way. Ik bestelde zoals gewoonlijk weer de Pizza peperoni met pikante pepers. Ik kan je alvast waarschuwen dat die pikante pepers écht heel pikant zijn. Ik kan er als Aziaat redelijk goed tegen, maar zelfs ik moet er een paar pepers van schrapen.

Conclusie: Pizza is goed (als je all the way wil gaan), bezorgtijd is zeer snel.

#1 – The Ribhouse Gent

En de ultieme winnaar die boven alle bezorgrestaurants uitsteekt in Gent: THE RIBHOUSE! De allereerste keer dat ik er bestelde viel eigenlijk een beetje tegen. Maar vanaf de tweede keer was ik er weg van. En zo volgden er nog een stuk of 8 bestellingen (heb dat even opgezocht in mijn mails…). Als ik nu bestel bij The Ribhouse, is dat niet omdat ik geen eten had voorzien of te lui ben, maar gewoon omdat ik er zin in heb. Omdat de slow-cooked ribbetjes goed zijn. Omdat de groene mayonaisesaus erbij hemels is. Omdat de potato wedges de max zijn. Omdat de coleslaw zich onderscheidt van andere coleslaw’s. Voila, dat is wat ik ervan vind. Oh, wat ook nog een groot voordeel is? Ze staan zeer snel voor je deur! Tussen 30 en 45 minuten na bestellen zit ik al met ribbetjes in mijn handen.

Is dit dan helemaal perfect? Nee, natuurlijk niet. Wat ik minder vind? Ik vind dat de hot & spicy ribbetjes helemaal niet pikant zijn. Maar aan de andere kant, ik ben veel meer pikant gewend. En ik moet niet zo zeuren, want ik kan mij perfect voorstellen dat heel veel Belgen het wél pikant vinden. Wat ik dan altijd doe? Een beetje Sriracha saus erbij en dán zijn mijn ribbetjes perfect.

Conclusie: Alles zeer goed. Bezorgtijd zeer goed. Would order again.

Foto: 1

Comments

Leave a comment!

6

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *