Mixa huidverzorging voor de gevoelige huid

L’Oreal lanceert midden maart een nieuw merk in België: MIXA, dé specialist in de meest droge en gevoelige huidtypes. Mixa bestaat al sinds 1924 in de Franse farmaceutische wereld en heeft dus welgeteld iets meer dan 90 jaar dermatologische expertise verworven in alle huidtypes. Denk maar aan een zeer droge huid. Heel vervelend als je daar rekening mee moet houden als je poederfoundation op wil doen zonder dat het er schilferig uitziet. Of juist een hele vettige huid hebt en je juist heel veel moet poederen zodat het niet van je gezicht afdruipt. Daarnaast ken ik een hoop mensen die rode plekken krijgen van bepaalde verzorgingsproducten. Nou, volgens mij is dat niet de bedoeling van het woord ‘verzorging’.

Iedereen gebruikt elke dag een hoop producten voor hun huid. Denk maar aan dag- en nachtcrème, handcrème, douchegel, bodylotion, gezichtsreiniger, make-up remover,… Dat is inderdaad een hele waslijst van producten die in aanraking komen met jouw huid. Het is daarom zeer belangrijk om goede producten te vinden die aangepast zijn voor jouw huidtype. Wist je dat 66% van de vrouwen in België beweren een gevoelige huid te hebben? Niemand heeft een perfecte huid (helaas). Ook mijn huid is ver van perfect. I wish! Ik heb weinig last van puistjes, maar mijn huid heeft ook zijn kuren. Mijn huid is over het algemeen extreem droog. Vooral in de winter heb ik zoveel last van droogheid op mijn gezicht, mijn lichaam en mijn handen, dat ik het als erg vervelend ervaar. Na het douchen voelt mijn lichaam en gezicht heel trekkerig aan. Met als gevolg dat ik ‘s nachts als een gek lig te krabben.

Ik mocht alvast de nieuwe producten van Mixa testen. Deze producten zijn aangepast aan mijn huidtype. Alle producten van Mixa zijn hypoallergeen en bevatten geen Parabeen. Hypoallergeen betekent dat er zo min mogelijk ingrediënten inzitten die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Parabeen wordt voornamelijk gebruikt als conserveermiddel. De afgelopen jaren is dit ingrediënt in opspraak gekomen omdat het zogezegd tot borstkanker kan leiden. Nuja, laten we daar niet vanuit gaan. Hoe minder onnodige ingrediënten hoe beter.

Dit zijn de producten die ik heb getest:

Mixa Oogmake-up remover. Ook zeer geschikt voor waterproof make-up. Mijn mascara ging er heel makkelijk af en ik hoefde niet hard te wrijven.

Mixa huidverzorging voor de gevoelige huid - micellair water en oogmakeup remover

Adviesprijs: €4,99

Andere producten voor gezichtsreiniging:
– Reinigingsmelk Anti-Uitdroging
– Reinigende Olie Intens Voedend
– Micellair Water tegen Roodheid
– Zuiverende Micellair Water

Mixa Kalmerende Micellair Water. Dat is gewoon water met micellen erin. Dat zijn groepjes van moleculen die zich goed hechten aan vet en vuil. Micellair water kun je ook gebruiken om je oogmake-up te verwijderen, maar aangezien ik dat al apart heb, gebruik ik dit alleen om mijn gezichtsmake-up eraf te halen. Samen met een wattenschijfje is je make-up er in no-time af. Nadat ik zie dat er bijna geen make-up meer van mijn wattenschijfje komt, spoel ik mijn gezicht af onder de kraan. Mijn gezicht voelt zacht aan en je hoeft niet te knoeien met zeep en met uitdroging.

Adviesprijs: €6,99

Mixa Hydraterende Kalmerende Crème. Ik reinig mijn gezicht elke avond voor ik ga slapen. Daarna gebruik ik een hydraterende gezichtscrème zodat mijn gezicht ‘s nachts gehydrateerd blijft terwijl ik lig te dromen. Deze kalmerende crème is een fijne neutraalruikende crème die niet te vettig aanvoelt.

Mixa huidverzorging voor de gevoelige huid - dagcreme

Andere producten voor het gezicht:
– Hydraterende Regulerende Crème
– Hydraterende Crème Anti-Uitdroging
– Hydraterende Crème Anti-Roodheid
– Voedende Crème met Teunisbloemolie

Adviesprijs: €6,49

Mixa Multi-Comfort Body Milk met Cold Cream. Deze bodymilk met cold cream gebruik ik om mijn hele lichaam in te smeren na het douchen. Omdat ik graag heel heet douche (ik weet dat dat niet goed is) droogt mijn huid heel snel uit. Deze body milk bevat Cold Cream, dat is een emulsie van water en olie dat al meer dan 200 jaar gebruikt wordt om de huid te hydrateren en te verjongen. Cold Cream zit o.a. ook in gezichtsmaskers, lippenbalsem en scheerschuim. Het heeft een verkoelende werking, wat heel fijn aanvoelt op de huid.

Mixa huidverzorging voor de gevoelige huid - bodylotion

Adviesprijs: €4,99

Mixa Handcrème met Cold Cream. Bij deze handcrème voel je heel goed dat er Cold Cream in zit. De crème is half kleurloos en je hebt maar een erwtje nodig voor allebei je handen. Superfijn om een goede handcrème te hebben!

Mixa huidverzorging voor de gevoelige huid - handcreme

Andere producten voor het lichaam:
– Surgras Body Milk Anti-Irritatie
– Surgras VOedende Body Milk 10%
– Surgras Bodybalsem met pleistereffect 30%

Mixa Producten voor in de douche:
– Surgras Doucheverzorging tegen Uitdroging
– Zeepvrije Kalmerende Doucheverzorging
– Intens Voedende, Lipidenherstellende Douchebalsem
– Huidbeschermende Doucheverzorging met Cold Cream
– Intens Voedende, Lipidenherstellende Doucheolie

Alle verzorgingsproducten van Mixa zijn verkrijgbaar in grote distributieketens vanaf midden maart 2015. Enkel de doucheproducten zijn exclusief verkrijgbaar bij Di. 

Veel liefs x Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

One comment

De verpakkingen spreken me niet direct aan maar de producten zelf klinken wel allemaal oke.

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *