Hey lovelies!

Vandaag een knutselwerkje! Dit tof idee heb ik ooit eens gezien op Pinterest en ik móest het eens proberen. Het zag er zó simpel uit. Ik heb het deze week snel gemaakt met dingen die ik nog in huis had. Kijk maar mee en veel plezier met knutselen!

Wat heb je nodig?
– Schaar
– Tijdschriften
– Nietmachine
– Rietjes of houten stokjes
– Plakband
– Vaas of bloempot

1. Zoek oude tijdschriften waarin geknipt mag worden. Zoek pagina’s met kleuren die jij in jouw boeket wil hebben. Ik koos vooral voor zachte lichte kleuren: roze, wit, beige, grijs,… De beste manier om een blad eruit te halen is om het met een stanleymes te doen. Daarmee krijg je mooie rechte randen.
2. Vouw de blaadjes in twee met de gewenste kleuren aan de buitenkant.

DIY bloemetjes magazine1

3. Knip nu aan de geplooide kant naar binnen. Ik knipte tot iets over de helft. De dikte van de strookjes bepaal je zelf. Hoe fijner hoe ‘zachter’ jouw boeket wordt.

TIP: Als je je blad plooit, probeer dan niet de plooi glad te strijken.

DIY bloemetjes magazine24. Nadat alles geknipt is leg je 2 tot 4 blaadjes op elkaar. Nu rol je aan de open kant van jouw blad. Je ziet dat het al een bloemetje wordt! Houd je boeket samen met een plakbandje aan de steel.

DIY bloemetjes magazine3

5. Nu gaan we de steel maken. Dit hoeft niet per sé als je een lage bloempot hebt waarin je gewoon de bloemen kunt leggen. Maar omdat mijn bloempot te hoog was, heb ik er steeltjes aan gemaakt. Omdat ik geen houten stokjes had liggen, heb ik rietjes gepakt. De rietjes zijn bovendien ook makkelijk om aan je steel te nieten. Het is natuurlijk niet zo mooi als je het ziet. Als alternatief kan je aan je steel groen crêpepapier plakken zodat het op een echte steel lijkt. Maar omdat ik het snel-snel wilde doen: rietjes.
DIY bloemetjes magazine4

Voilà! Jouw boeketje is klaar! Nu heb ik vooral dezelfde kleuren gebruikt, maar je kunt gerust gewoon gekleurd papier gebruiken of dezelfde kleurtinten gebruiken uit je tijdschrift. Het staat superleuk op jouw bureau of op een plankje aan de muur!
DIY bloemetjes magazine5

Goodluck! ;-)

Veel liefs en tot snel weer x Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

3 comments

Origineel! :)

[Reply]

Creatief!

[Reply]

Heel tof gedaan.

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *