De opmerking ‘je slaat als een meisje‘ hebben we allemaal wel eens gehoord. Als je daarover nadenkt is dat best wel beledigend. Waarom is iets doen ‘zoals een meisje’ minder goed dan wat een jongen doet? In een vorig campagne van Always hebben we onderstaand filmpje vast wel voorbij zien komen op sociale media. Hierin wordt aan tieners gevraagd om dingen te doen ‘zoals een meisje’. Daarna wordt er aan jongere kinderen gevraagd om iets te doen ‘zoals een meisje’. Maar wat betekent dat om iets te doen ‘zoals een meisje’? Kijk maar…

Door het groot succes van het vorige filmpje heeft Always in maart een nieuwe versie van dit filmpje gelanceerd. Always is ervan overtuigd dat we de betekenis van de uitdrukking ‘zoals een meisje’ kunnen veranderen. Er is helemaal niets mis mee met iets te doen ‘zoals een meisje’. Waarom moet er zo’n denigrerende toon aan deze uitdrukking hangen? In de nieuwe campagne van Always zie je wat we kunnen veranderen aan deze veelgebruikte uitdrukking. Kijk maar wat meisjes allemaal kunnen! Én we doen dat inderdaad zoals een meisje. Samen staan we sterker!

 

Wat vinden jullie van deze campagne? Heb jij wel eens gehoord dat je iets doet ‘zoals een meisje’?
Chat mee op sociale media onder de hashtag #ZoalsEenMeisje

Liefs en tot snel x Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

One comment

Mja, ik ken de campagne al, die eerste video had ik al gezien, vond ‘m erg goed. Ik ga nu de tweede eens bekijken.

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *