Na enkele pogingen om eens deftig af te spreken, was er toch een weekend dat goed uitkwam voor ons allemaal. Ashley en haar lover kwamen op visite in Gent! Het was leuk om Ash weer te zien na zoveel maanden, maar het was ook leuk om Joost te zien bij wie ik drie jaar geleden in de klas zat! Grappig hoe het allemaal kan verlopen na de middelbare school. De lieverds hadden een heel voedselpakket voor mij meegebracht (vooral spulletjes die niet makkelijk te vinden zijn in België). Dingen zoals vruchtenhagelslag, honing-, rooiboshoning- en aardbeithee. Zelf hadden ze nog echte Haarlems bier (Jopen) meegebracht. Heel leuk!

Het hele weekend was lekker rustig, want we hadden niet zoveel gepland dan naar de stad gaan en de stad bezichtigen. We hebben met z’n vieren als toeristen rondgelopen in Gent. Ja, ik en mijn lover ook. Ik had alles wel gezien, maar nooit verder in verdiept wat de geschiedenis erachter zat en hoe het zelfs heette. Nu weet ik dat wel en kan ik de volgende keer als er visite komt hen een echte rondleiding geven in Gent.

Helaas zat het weer totaal niet mee (veel regen), en aangezien de straten van Gent de komende tien jaar met zand, hijskranen, kuiltjes en hekken bezichtigd zal worden, waren onze schoenen en broeken ook volledig bevuild door het modder dat overal in het centrum lag. Bah! Maar dit geeft ook een reden om lekker een koffie&thee huisje op te zoeken en daar lekker lang te blijven hangen. Ook gezellig! Zo kwamen we bij een klein koffie&thee huisje op de vrijdagsmarkt en zijn we allen aan de latte macchiato, hot choco met slagroom en espresso’s geslagen. Oh wat was dat heerlijk! Oh en niet te vergeten ook een grote suikerwafel, want dat hoort immers bij een stedentrip in Vlaanderen.

Verder hebben we rustig aan gedaan ‘s avonds. Een filmpje op de bank met thee en koffie en gewoon lekker babbelen. Ondertussen veel gelachen met Ashley’s liefde voor melk met een snufje koffie (Latte Macchiato’s zijn ook gewoon heel lekker) en haar liefde voor gezelschapsspellen (je moest eens weten wat we moesten doen om haar mee te laten doen!). Nee hoor, Ashley heeft zichzelf voor ons opgeofferd, heel dapper! Het was dus een zeer gezellig weekend en het ging sneller voorbij dan ik dacht. Altijd leuk om bezoek te krijgen! :)

Comments

Leave a comment!

0

4 comments

Heerlijk weekendje :) Je zou verwachten dat ze in belgië dezelfde dingen als in de Nederland verkopen! Lief dat ze je favo dingen heeft meegenomen :)

[Reply]

Hahahaha, ja kan er ook niets aan doen! Ik houd gewoon echt niet van spelletjes! Maar ik heb toch meegedaan? ;) hihi

We vonden het echt heeeel erg gezellig! Zoals al eerder gezegd: bedankt voor de gastvrijheid! :)
liefs

[Reply]

klinkt als een leuk weekend!

[Reply]

Leuk zo’n weekend met zijn vieren!

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *