Ik heb toch ontzettend veel gereisd de afgelopen dagen! Maar het was het allemaal waard geweests, want ik heb het ontzettend naar me zin gehad in Finland! Eerst waren we dus naar Tampere gegaan een paar dagen, want Rik moest daar voor een conferentie zijn een dag. Daarna zijn we 3 dagen naar Helsinki gereisd en vanaf daar weer terug naar Nederland.

In Tampere zijn we naar het natuurgebied “Pyynikki” geweest, een pracht van een natuur! Perfect groene begroeide heuvels met veel bomen en wandelpaden langs het meer. Helaas hadden we net de verkeerde week gekozen om naar Finland te gaan, want het regende de hele dag door! Niet hard, maar wel een irritante koude regen. Maar met paraplu viel het allemaal wel mee. Vreemd dat het die week daarvoor 25-29 graden was en deze week 4-8 graden! Echt een verschil! Gelukkig had ik voor de zekerheid toch een paar vesten meegenomen.

Het irritante was dat de oudere mensen geen Engels spraken, dus communiceren ging echt niet. We wilden de bus nemen naar Pyynikki, dus keken eerst op internet welke bussen die richting op ging, een paar nummers opgeschreven. Aan de bushalte vroegen we toch maar voor de zekerheid aan de buschauffeur of hij naar ‘pyynikki’ ging en toonde ook dat mapje, maar ze bleven maar Fins praten! Niet wetend of de bus er wel of niet heen ging, zijn we na 3 verschillende bussen toch maar gaan wandelen. Het was niet heel ver (ongeveer 3 km) en hebben we toch nog veel mooie dingen gezien.

Zaterdag gingen we weer met de trein richting Helsinki, waar we in een chique hotel verbleven. Ik heb nog nooit zo heerlijk ontbeten, want je kon er praktisch van alles krijgen. Groot buffet met veel fruit! Watermeloen was me favoriet ^_^.

We zaten aan de haven, dus het uitzicht was gewoonweg perfect. Bij de ‘market square’ kon je verse vis krijgen en nog veel ander lekker eten! Er waren veel rondvaarten beschikbaar, dus we hebben er gewoon een gekozen. We kozen voor een avondcruise met een driegangen dinner. Deze vertrok om 7 uur en duurde ongeveer drie uur. We zijn langs veel eilandjes geweest, van groot tot de allerkleinsten. Wat mij opviel was dat er veel ‘privé-eilanden’ zijn, dus een eilandje met 1 huisje erop. Lijkt me toch heerlijk om daar te zitten in de zomer! Allemaal water om je heen, een oase van rust en gewoon lekker een boek lezen. Hmmm….. Het was toch ongelooflijk koud op die boot ‘s avonds!! Gelukkig lagen er veel dekens, daar hadden ze gelukkig wel aan gedacht.

Aan boord heb ik voor het eerst rendiervlees geproefd, het was niet zo heel speciaal. Maar als je toch in Scandinavië bent, moet je toch wel iets typisch Scandinavisch eten hé. Mijn hoofdgerecht was Forrel en het nagerecht was kaasbrood in een soort soepje. Het was écht zo lekker gewoon! Daarna hebben we met deken en al op het dek van de zee en eilanden genoten.

De volgende dag zijn we naar een dierentuin geweest gelegen op een eilandje bij Helsinki. Het zonnetje scheen volop (net als de vakantie bijna gedaan is hé), dus we hebben heerlijk gewandeld en diertjes bekeken.

En ik heb nog wel meer te vertellen eigenlijk, maar ik zal het maar hierbij laten. Het was gewoon een superleuk reisje!

Het is al laat, dus ik ga nu slapen. Morgenochtend weer voor een tijd naar Brugge.

Comments

Leave a comment!

0

3 comments

Wauw, toffe reis! Mooie foto's ook :D En grappig dat je rendiervlees gegeten hebt. Waar smaakt het naar? Als rund?

[Reply]

Leuke foto's heb je daar gemaakt! Vooral die ene onder paraplu. Gezellig toch?

[Reply]

Hoi Kim,
Leuke Weblog heb je zeg en dan ook nog met zoveel humor geschreven:-P
Ik ga regelmatig lezen en foto's van je bekijken hoe het er gaat in Belgie en als je er woont dan komen wij zeker een keer op visite.
Succes samen met alles.
Liefs Regina,Ab en Glenn

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.