Wat ben ik ontzettend blij dat de examens voorbij zijn. Het is niet gegaan zoals ik had gehoopt, maar daar wil ik even niet meer over nadenken en gewoon afwachten tot de uitslag-dag. Eerst lekker op reis!

Woensdag vertrok ik met vriendje naar Finland. Ik was zo enthousiast en had er ontzettend veel zin in! Om 8 uur namen we de trein in Den Helder richting Schiphol. Aangekomen op schiphol moesten we echt even wennen en zoeken waar we precies moesten zijn. Voor mij is het de eigenlijk de eerste keer dat ik bewust ga vliegen, want de eerste keer was toen ik naar NL kwam, was nog heel jong dus daar herinner ik me niets meer van. Schiphol is zo ontzettend groot! Zoveel lopen haha. Eindelijk hadden we de incheckbalie gevonden en hadden we snel ingecheckt. Net nadat we klaar waren kwam er een hele groep oude vrouwen die allemaal door elkaar heen praatten en geen mooie rij maakten enz.. Die vrouw achter de balie zat toch te discussieren met een vrouw die voor iedereen in 1x wilde inchecken, dat gaat natuurlijk niet! Ik werd helemaal gek van al die kakelende vrouwen!

We moesten nog 1,5 uur wachten voordat het vliegtuig vetrok. Beetje rondgelopen op schiphol, nog wat gegeten in het restaurant en een kop cappuccino gedronken. Heel dat vliegen was nieuw voor mij, dus ik heb echt als een toerist rondgelopen op schiphol en fascinerend naar de vliegtuigen gekeken die buiten stonden. Na een tijd wachten liepen we eindelijk naar de gates. Wat was dat ver zeg!! Had ik echt niet verwacht, dus op een gegeven moment hebben we ons echt gehaast. Typisch.

Het vliegtuig was wel klein en krap, maar ik ging gewoon zitten en kon niet wachten tot hij opsteeg. Voor velen van jullie zal het vliegen iets doodnormaal zijn, maar ik heb echt met open mond, bij wijze van spreken, rondgelopen en gezeten. Toen het vliegtuig ging versnellen en voor het eerst van de grond ging, zat ik met me ogen wijd open naar buiten te kijken. Ik was echt gelukkig, hahaha. Zo mooi gewoon! Dit was voor mij de eerste keer vliegen. Volgens mij heb ik de hele vlucht naar buiten zitten kijken en foto’s gemaakt van de wolken haha, want dat was wat je vooral zag. Nog vond ik het helemaal geweldig.

Na 2 uur vliegen, kwamen we eindelijk aan in Helsinki. Het was erg bewolkt en koud, ongeveer 13 graden. Ik wist dat het slecht weer ging worden, maar hoopte toch stiekem op een straaltje zon. In Helsinki de trein genomen naar Tampere. We dachten dat we gewoon een kaartje konden kopen en de trein in konden springen, maar het was ietsje anders. Het was nog heel kort tijd tot de trein vertrok (we wilden liever niet wachten), dus snel een kaartje gekocht. Je koopt zeg maar een plaats met stoelnr en wagonnummer. Het was nog een paar minuutjes en de trein reed weg. Wij erg haasten en rennen, maar volgens de conducteur moest je persee naar je gereserveerde plaats/wagon lopen en daar zitten, nergens anders! Bleek dat die trein belachelijk lang was. Echt LANG gewoon! TOch nog op tijd kunnen instappen. Het valt me enorm op dat Finland heel schoon is overal. Er was een poortje voor je oordopjes om radio te luisteren, helaas verstond ik er niets van. Er waren van die hangschermen op het plafond waarop de tijd stond en hoe snel de trein reed… niet echt interessant haha. Maar ik vond het zo cool :) 2 uur later waren we eindelijk in Tampere. Het hotel was dichtbij het station dus dat hebben we kunnen vinden. Alleen ik kon NIKS begrijpen wat er op bordjes stond. De meeste woorden en straatnamen waren minstens 10 tekens lang, zoals de straat waar ons hotel staat: Yliopistonkatu. Lol.

Ik heb het erg naar me zin hier, jammer dat het zo slecht weer is. Even weg van NL en lekker genieten in een vreemd land. Geen zorgen aan me hoofd en in een mooi hotel.

Vandaag hebben we een hele tocht gemaakt door de bossen/heuvels en langs het meer. Ik zal er later nog een blogpost over schrijven met foto’s enz.

Groetjes uit Tampere, Finland!

Comments

Leave a comment!

0

2 comments

Vliegen is leuk! Kan me voorstellen dat het heel spannend is als je het voor de eerste keer doet en dat je je ogen uitkijkt!
Heel veel plezier nog in Finland en groetjes vanuit Amsterdam ;)

[Reply]

Kimpjeee, ik mis je!! Ik hoop dat je het leuk hebt daar in Finland, geniet er nog even lekker van! Niet druk maken om je examens, komt gewoon helemaal goed joh :)
xxx!

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.