Vandaag zijn de eindexamens 2009 begonnen!

Gisteravond probeerde ik vroeg in mijn bedje te kruipen, rond 23 uur. Natuurlijk viel ik niet meteen in slaap, want de gewoonte is om minstens 30 minuten tv te kijken. Vaak is het South Park of gewoon iets op Comedy Central. Na 30 minuten timer sliep ik nog altijd niet, maar de tv ging toch uit. Na een tijd wakker liggen en rollen deed ik me lamp weer aan en ging ik nadenken over het eindexamen, het EINDexamen. Het besef dat ik de volgende dag gewoon aan mijn eindexamen zat was er nog niet helemaal. Uiteindelijk deed ik maar weer om 00:30 de televisie aan, keek ik naar een documentaire over moorden en toevallig kwamen daarna 2 afleveringen van Heroes achter elkaar op bbc, natuurlijk moest ik dat helemaal afkijken. Ik raakte zo in de stress, want toen besefte ik pas dat ik over een paar uurtjes gewoon examen Nederlands moest maken! Ik was zo bang dat ik me zou verslapen of dat ik me tijdens het examen niet kon concentreren of in slaap zou vallen,… Stressen dat ik deed!!

Gelukkig versliep ik me niet, integendeel, ik werd om 6 uur wakker en kon niet meer slapen. Hele tijd herhaling van het nieuws van gister gekeken, toen om 7 uur het ochtendnieuws kwam dat het vandaag toch écht de eindexamens beginnen voor ruim 200 000 leerlingen!

Ik sprong direct uit me bed, zette een kopje aardbeien-thee, bakte een eitje, deed 2 sneetjes brood in de toaster en ging me ondertussen wassen en optutten. Multitasking ftw!

Nogmaals alles voor de laatste keer gecheckt of ik wel alles bij me had en ging de deur uit. Beneden nog even gepraat met de conciërge. De man was zo aardig om me fiets de trap op te tillen, omdat hij vond dat ik me nu niet teveel moest belasten net voor me examen, haha!

Tijdens het 3 uur lange examen Nederlands moest ik trouwens echt nodig naar het toilet, maar omdat het examen zo verschrikkelijk lang was en ik echt me tijd nodig had, zat ik daar te knijpen hoor. Echt niet leuk, btw. Het examen ging redelijk, maar het enige wat opmerkelijk was, was het aantal open vragen dit jaar (19!!!), in tegenstelling tot vorig jaar: 7. Hierdoor kwam ik een beetje in tijdnood, maar ik heb wel alles in kunnen vullen. Alles herlezen en controleren op spelfouten zat er niet in, want ik was stipt om 12:00 klaar.

Bij heel veel mensen ging hij niet zo lekker, want iedereen had wel wat te zeggen over het aantal open vragen. Ik twijfelde geen moment om te gaan klagen bij LAKS. Eerst voelde ik me een beetje vreemd om te gaan klagen. Was ik niet tevreden omdat ik het niet helemaal geweldig had gemaakt? Of zouden er meer mensen klagen over Nederlands? Via het web heb ik gewoon geklaagd. Nog geen tien minuten later lees ik op nu.nl dat er al meer dan 4000 klachten zijn binnengekomen over examen Nederlands VWO! Allemaal over dat er teveel open vragen waren. Had ik toch gelijk hé!

Nu zijn de aantal klachten al ruim gestegen naar 8000 voor het vak Nederlands. Hopelijk zal er wat (hopelijk veel) veranderen aan de normering. Wat zijn we toch een stelletje klagers he!

Alvast veel succes aan degenen die morgen een examen hebben. Ik heb morgen een rustdag, geen examen hoera! Woensdag Natuurkunde 1,2, dus ik ga maar weer verder met studeren.

x Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

3 comments

Jeetje wat veel open vragen :S
En vind je elf uur vroeg naar bed gaan? Dat vind ik al best laat!
Succes met de rest van je examens :)

[Reply]

Er zijn nu al 5500 klachten, ik heb het gisteren ook gemaakt en het duurde veel langer dan oude examens… Heb ook meteen even een klacht ingediend na jouw blog :)

[Reply]

Ooh meid! Er zijn nu al 9500 klachten over NL. Het gaat helemaal goed komen met de normering ;)

(Even afkloppen ofcourse, niet te vroeg juichen.)

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.