Ik had nooit geweten dat een reis boeken zo lastig kon zijn! Wij gaan dus van 3 juni t/m 8 juni naar Finland. De bedoeling was om alle dagen in Tampere door te brengen. Rik moet in Tampere zijn om een presentatie te houden over *onderwerp* op een conferentie, dus ik mocht lekker mee (niet naar de conferentie). Tot onze grote schrik konden we geen één hotel vinden die beschikbaar was van 3 t/m 8 juni. Ik raakte lichtelijk in paniek, want… ik wil zo graag naar Tampere! Op google ‘Hotels Tampere’ ingetikt en 2 google pagina’s langs geweest op zoek naar een hotel op die datum. Nee hoor, geen hotel te vinden. Gelukkig kwam Rik met een ander, leuker, plan. Een plan die niet eens in mij opgekomen was.

“We hoeven niet de hele week in Tampere te blijven hoor. Misschien kunnen we ook een paar dagen doorbrengen in Helsinki, of waar je wilt.”

Dat leek me echt een leuk idee! Na heel wat zoeken op allerlei websites, hadden we toch een leuk hotel kunnen vinden in Tampere van 3 t/m 6 juni. Daarna zouden we richting Helsinki reizen met de trein en daar 2 nachtjes blijven. Ik ga echt zoveel foto’s maken en zoveel mogelijk dingen bezoeken! Hopelijk zijn daar ook veel leuke winkeltjes, want shoppen hoort er nu eenmaal bij! Ook ben ik wel benieuwd naar de straatmode in Finland. Ik weet eigenlijk gewoon NIETS van Finland nog! Maar dat maakt het ook zo leuk, zo kan ik lekker veel opzoeken over Finland en nieuwe dingen leren.

Waar ik nog wel het meest bang voor ben is die treinreis. Ik voel me gewoon erg onprettig op stations, zelfs in Amsterdam als ik de Internationale trein moet halen. Op de een of ander manier raak ik altijd gestrest, bang om te laat te komen of op het verkeerde perron te staan. Ik weet niet wat het is. Alleen is het dit keer in een land waar ik de taal totaal niet begrijp en waar ik zelfs geen één woord kan afleiden! Ik zag al een heel scenario voor me, verdwaald op een groot station in een vreemd land waar je niemand de weg kunt vragen, niet weet welk treinkaartje je moet kopen omdat alles in het Fins staat. Maar……. gelukkig praten ze ook Engels. Haha, dat kwam serieus echt als laatst in me op. Juist Kim.

Comments

Leave a comment!

0

2 comments

Reizen is altijd spannend! Maar het is echt zo super als je eenmaal op de plaats van bestemming bent aangekomen en dan ook ook nog eens helemaal op eigen houtje! En Finland schijnt erg mooi te zijn!! Het komt vast helemaal goed :)

[Reply]

Het komt vast allemaal goed hoor, met dat reizen! Echt ontzettend gaaf dat jullie ook naar Helsinki gaan :D

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.