Vanochtend had ik het definitieve cijferlijst ingeleverd. Nu heb ik pas het gevoel dat dit het einde is van mijn middelbare schooltijd, en ik ben enorm happy! Voor mijn mentor moest ik ook een brief schrijven wat ik na mijn examen ging doen. Zoals ik al vaak heb vermeld, ga ik dus emigreren en samenwonen. Iedereen aan wie ik het vertel vindt het wel speciaal en leuk enz, maar ik merk ook wel dat de meesten een beetje sceptisch zijn daarover. Ik krijg vaak de vraag te horen: ‘en wat als het uit gaat?’. Een vraag die ik eigenlijk helemaal niet leuk vind om te horen, maar ik begrijp wel wat ze bedoelen. Emigreren en samenwonen is ook niet zomaar iets. En het antwoord op die vraag? Wel, iedereen denkt dat ik afhankelijk ben van mijn vriend en alleen naar België ga voor hem. Dat is enerzijds ook wel het geval, maar het is niet zo dat ik dan niets meer heb als het samenwonen enzo toch niet werkt. Ok, nu het echte antwoord. Ik zoek simpelweg iets voor mezelf en maak mijn studie daar af. Voor mij ligt dat zo simpel. Alleen je gaat er natuurlijk niet van uit dat het uit gaat! Tenslotte ben ik nog jong en doe ik waar ik zin in heb. Toch?
(Ik weet dat ik te vaak over mijn emigratie en vriendje praat, maar dat is gewoon wat mij op dit moment bezig houdt.)

Eigenlijk had ik al veel moeten leren, maar ik wilde echt even genieten van mijn paar ‘vrije’ dagen en gewoon lekker afspreken met me vriendinnen. Deze week heb ik weer teveel geshopt en geld uitgegeven aan terrasjes en lunches, maar het was wel heerlijk! De laatste paar dagen was het weer ook heerlijk, dus waarom ook niet?

Vandaag belde Iris spontaan of ik mee wilde een ritje maken in haar auto. Er gingen nog een paar meiden mee, was erg gezellig. Lekker geluncht aan het strand, mooi uitzicht op zee, in het zonnetje. Daarna nog wat geshopt, weer een mascara gekocht.

Morgen examenstunt! Heb er zin in :)

Comments

Leave a comment!

0

2 comments

Grote stapt die je neemt. Natuurlijk kan het misgaan, maar dat is geen reden om het niet te doen, toch?

[Reply]

Ja, precies :)!

[Reply]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.