cocktail contest Sofitel Brussels Europe
cocktail wedstrijd bloggers sofitel brussels europe

Onlangs werd ik uitgenodigd door Hotel Sofitel Brussels Europe om deel te nemen aan een bloggers cocktail wedstrijd. Ik als grote cocktail-liefhebber kon uiteraard geen nee zeggen. Het was meteen een nieuwe uitdaging voor mij, want ik heb nog niet zo vaak cocktails gemaakt. Gedronken wel, maar dat is een ander verhaal ;)

Het thema was: Bring the spring!

Om ons optimaal te voorbereiden, kregen we een aantal weken op voorhand een uitgebreide cocktailshakerset thuisgestuurd om wat te oefenen. De bedoeling was dat we onze eigen cocktail bedachten met een geheim ingrediënt. Easy peasy, dacht ik. Het tegenovergestelde was waar. Ik ging vol enthousiasme naar de winkel, kocht een winkelkar vol met alcohol, frisdank, kruiden en fruit en had een aantal vrienden uitgenodigd voor een cocktailavondje. De eerste cocktail was een ramp. De tweede ook. De derde ook. Na 10 verschillende cocktails te hebben gemaakt en te hebben geproefd, waren we allemaal een beetje te tipsy om nog helder te kunnen oordelen. Het enige oordeel van die avond was: nope. Dus, je begrijpt wel dat ik een tikkeltje zenuwachtig begon te worden. We hielden het die avond voor gezien en ik zou het de volgende dag nog eens proberen. And it was spot on. We hadden een cocktail!

cocktail contest brussels sofitel europe

Die zaterdag vertrok ik richting Hotel Sofitel Brussels Europe in Etterbeek met mijn geheim ingrediënt. Aangekomen kregen we een heerlijk welkomsdrankje van de barman. Daarna kregen we een kleine workshop cocktails maken. Na zoveel te hebben geoefend thuis, ging het eerlijk gezegd nog moeizaam! Maar ik ging ervoor…

It was my turn. Ik maakte mijn cocktail, genaamd Violet Sky. En presenteerde het aan de jury.

cocktail kimsje blog violet sky

Wat zat er in mijn cocktail?

  • 1 deel tequila
  • 1 deel vermouth
  • 1 deel spa bruis granaatappel
  • 1 schijf limoen
  • bosbessen
  • 1/2 deel violet siroop
  • 1 violetje als versiering

Iedereen had zo hard zijn best gedaan om een eigen cocktail te bedenken, dus ik had zeker genoeg concurrentie! Helaas was ik niet de grote winnaar van deze bloggers cocktail wedstrijd. De winnares heeft het wel absoluut verdiend!

Het was een zeer leuke ervaring en met de lente voor de deur, ga ik nog veel meer experimenteren met mijn cocktailshaker!

Bring the spring!

Liefs xx Kimsje

Comments

Leave a comment!

0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *